Rumah Terbuka ISMA India merapatkan ukhuwwah

Bangalore 1 Syawal 1432H. Syawal tiba menandakan satu kegembiraan menyambut kemenangan setelah sebulan bermujahadah melawan nafsu. ISMA India tidak melepaskan peluang ini untuk meraikan ketibaan hari mulia ini dengan mengadakan Rumah Terbuka ISMA India.

Rumah Terbuka yang diadakan di Bayt At-Ta’deeb ini telah dihadiri oleh seramai 100 Mahasiswa dan Mahasiswi Malaysia yang menuntut di Bangalore. Sesi untuk mahasiswa diadakan bermula jam 11 pagi hingga 2 petang kemudian disusuli oleh sesi untuk mahasiswi.

Para pengunjung rumah terbuka ISMA India turut dihiburkan dengan persembahan deklamasi Sajak Kemerdekaan oleh saudara Zulhilmi Hasif dan Sajak Aidilfitri oleh saudara Amirulhasbi. Melalui sajak tersebut para pengunjung diajak untuk menghayati nilai kemerdekaan yang turut menjadi simbolik kepada makna Aidilfitri iaitu mengembalikan insan kepada fitrahnya.

Kesempatan ini turut di ambil oleh Pengerusi ISMA India, Saudara Farid Nazmi untuk berucap mengalu-alukan para tetamu. Beliau berpesan kepada para pengunjung agar dapat istiqamah dengan amal-amal di bulan Ramadhan di bulan-bulan lain agar kita menjadi hamba yang rabbaniyyah, bukan hamba ramadhaniyyah.

Pihak ISMA India berterima kasih kepada semua pihak yang telah menjayakan rumah terbuka Syawal pada tahun ini. Akhir kalam, Selamat Hari Raya Aidilfitri, taqaballahu minna wa minkum.

Media ISMA India

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s