Kunjungan Kedua ISMA India ke Consulate General of Malaysia, Chennai Eratkan Hubungan

Chennai 10 Jun 2011 – ISMA India telah mengadakan kunjungan hormat  ke Consulate General of Malaysia di Chennai. Kunjungan ini merupakan kunjungan hormat yang kedua selepas kunjungan pertama pada April lepas.

Delegasi ISMA India kali ini disertai oleh Timbalan Presiden ISMA, Hj Aminuddin Yahya serta tiga wakil ISMA India. Sambutan hangat telah diberikan oleh pihak Consulate yang diwakili oleh Konsul General, En Anwar Kasman dan Konsul Pendidikan, En Khairuddin Hj Abdullah.

Dalam pertemuan selama hampir satu jam itu Hj Aminuddin Yahya telah berkongsi matlamat yang ingin dicapai ISMA terutamanya berkaitan dengan isu kesatuan dan survivability orang Melayu Islam. En Anuar Kasman member maklum balas yang positif dan menaikkan isu survivability orang Melayu di dalam bidang ekonomi.

Penerangan tentang fokus-fokus ISMA yang lain turut dikongsi seperti mewujudkan keluarga sejahtera yang islami lantas menyelamatkan remaja melalui institusi keluarga. Selain itu isu usaha ISMA untuk membina jati diri pelajar di India juga turut disentuh.

Lawatan ringkas ini disusuli dengan jamuan tengahari secara santai di restoran Pelita bersama staf-staf Konsulat yang lain. Diharapkan hubungan yang terjalin ini akan membuahkan pelbagai lagi bentuk kerjasama di antara ISMA India dan pihak Consulate General of Malaysia Chennai.

Membina Generasi Harapan

Anas Aminin W M Izzuddin

Timbalan Pengerusi ISMA India

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s