Kuiz Ramadhan ISMA India meriahkan Bulan Kemerdekaan

Sempena dengan sambutan kemerdekaan negara yang ke-53, ISMA India dengan kerjasama International Medical School Association (IMSA) dan Malaysian Student Association of Bangalore (MSAB) telah menganjurkan Kuiz Ramadhan 1431H.

Kuiz Ramadhan kali ini mendapat penyertaan yang sangat menggalakkan daripada para pelajar perubatan Malaysia di Bangalore. Para peserta dibolehkan untuk mencari jawapan melalui mana-mana bahan rujukan seperti internet, buku-buku yang berkaitan dan juga menerusi perbincangan. Secara tidak langsung, ia sekaligus dapat menimbulkan minat yang mendalam terhadap pengetahuan am tentang sejarah, fiqh Islam dan sebagainya. Pemenang dipilih berdasarkan bilangan jawapan yang tepat dan slogan yang menarik.

Saudara Ahmad Helmi Bin Hamdan, pelajar perubatan IMS tahun 3 telah memenangi tempat pertama dengan slogan “Ramadhan kali ini sangat bermakna kerana kehadirannya ibarat tali yang menambat diriku dari hanyut dalam lautan nikmat duniawi”. Kesemua 10 pemenang telah diraikan pada Majlis Sambutan Kemerdekaan Malaysia peringkat Bangalore yang telah berlangsung di Auditorium International Medical School.

Media ISMA India

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s